Novinky v roce 2013

A máme tu rok 2013, ve kterém se již odehrává více našich společných aktivit. Veřím, že nám toho přinese dost a bude o čem psát :-)

 

25:ZÁŘ

Asi před týdnem jsem obdržel zpět všechny podklady o uchovnění Belinky od Retriever klubu a tak jsem dnes navštívil ČMKJ a nechal jí to konečně zapsat do průkazu původu. Nyní je tedy Bela oficiálně chovná fena a já mohu začít přemýšlet o štěňátkách. Zatím ale jen teoreticky, Bela potřebuje malinko dozrát a tak ten nejlepší čas nastane někdy kolem 3. roku věku.


1:ZÁŘ

Anabela SZVP resCACT 2013 09Účastnit se Klubové speciální zkoušky z vodní práce v Čelákovicích byla malá povinnost. Jednak po dvou zkouškách pod OMS bylo na čase vyrazit i na klubovku, druhak Čelákovice máme skoro za barákem, tak proč ne. K našemu překvapení jsme tam potkali i naše kamarády a tak to bylo příjemné a při vyhlašování výsledků i veselé. Bela zkoušky udělala v I. ceně a ještě získala náš první titul res. CACT. Jsem na ni moc hrdý.

 

17:SRP

Na minulých zkouškách mě přemluvili hned na další a tak jsme se tentokrát s OMS Česká Lípa vydali do bažantnice Ploužnice na podzimní zkoušky. Musím přiznat, že tolik bažantů pohromadě jsem nikdy neviděl. Chvilku jsem měl pocit, zda nejsem náhodou na safari. Udržet psa při přesunech na vodítku, když vylítne ze křoví kolem 30 ks, je umění a tak to chvilkama vypadalo, že mám tažného koně a ne psa. Naštěstí vše proběhlo bez povšimnutí rozhodčích a Bela opět odjížděla s plným počtem bodů a I. cenou, a také se stala vítězem zkoušek retrieverů.


13:ČEN

Na tyto speciální zkoušky z vodní práce jsme šli spíše na zkušenou než nějak uspět. Přeci jen se zvěří tak dlouho necvičíme, ale když Vám někdo řekne, že to jdem jen zkusit, tak jdeme. Zkoušky pořádal OMS Česká Lípa v honitbě Horní Libchava a musím uznat, že se jednalo o velmi pěkné zkoušky. Bele to šlo dobře a tak získala I. cenu a maximální počet bodů včetně vítěze zkoušek retrieverů. Jen tak dál...


20:KVĚ

Je to zde. Konečně dorazilo potvrzení a naše mezinárodně chráněná chovatelská stanice BELAGRACE je na světě pod registračním číslem 373/13. Docela hezké číslo :-). Mohu tedy v poklidu začít registrovat doménu pro web a pracovat na www stránkách :-).


27:DUB

Tentokrát jsme zamířili na Klubovou výstavu KCHLS do Humpolce. Jel s námi i bráška Lucky a sestřička Ashlee, takže bylo veselo - hlavně v autě. Do dneška ani nevím, jaký Bela získala posudek, protože je napsán německy a ani osoba znalá tomuto jazyku si s tím neporadila. Zapisovatel měl asi hoňku a tak psal spíše vlnovky než písmenka. Hodnocení velmi dobrá je naštěsí zakroužkované a tak máme jistou představu. Za daleko větší úspěch proto beru zapsaní výšky 56cm, chrup úplný a skus nůžkový do PP. Tím máme další podmínku chovnosti splněnou.


30:BŘE

Další výstava je za námi. Tentokrát mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích. Bela získala velmi pěkný posupek a hodnocení velmi dobrá, což je způsobeno její drobnější postavou. Tak uvidíme, zda se nám podaří ji malinko vykrmit :-).


3:ÚNO

Mezinárodní výstava psů DUO-CACIB v Brně je za námi. Bylo to velmi náročné, teda hlavně pro mě, a tak výsledek považuji za skvělý výkon. Bela se umístila v mezitřídě na krásném třetím místě s hodnocením výborná.


7:LED

Ihned po Novém roce jsme vyrazili k MVDr. Hypské do Hradce Králové na vyhotovení RTG snímků loketních a kyčelních kloubů. Sice se RTG dá udělat i u nás, ale MVDr. Hypská může udělat pro Retriever klub i vyhodnocení a proto mě to přišlo jako ideální varianta.Toto je jedna z podmínek uchovnění feny a tak je to pro nás důležité. Vše dopadlo dobře a Bela má DKK HD A/A a DLK ED 0/0.

Dokumenty o RTG je možné stáhnout zde


<< Novinky 2011-2012        Novinky 2014 >>        Novinky 2015 >>        Novinky 2016 >>

Naposledy změněno neděle, 14 únor 2016 10:02
zpátky nahoru