Novinky v roce 2014

Rok 2014 bych nazval rokem zkoušek, kdy jsme se pořádně rozjeli a výsledek je skvělý. Také jsem začal plánovat štěňátka a vybírat vhodného psa k naší Belince. Věřím, že vše se nakonec povedlo výtečně.

 

24:PRO

Ježíšek nám nadělil nečekané překvapení. Teplé počasí udělalo své a Bela začala hárat o cca 3 měsíce dříve, než jsme očekávali. Malinko se tedy naše poklidné plány mění, ale o to větší radost bude z úspěchu. Tímto tedy začínají ty pravé přípravy na štěňátka.

Kompletní informace o vrhu "A1" naleznete zde


14:LIS

Dnes jsme s Belou byli na oftalmologickém vyšetření očí u MVDr. Lenské na Kladně. Vše dopadlo dobře a Bela má oči naprosto čisté.

Protokol ke stažení zde


18:ŘÍJ

A máme za sebou další zkoušku. Tentokrát se jednalo o canisterapeuticku zkoušku. Měl jsem z toho malinko obavy, ale Belinka to nakonec zvládla naprosto úžasně a zkoušku splnila. Nyní již budeme hledat uplatnění v praxi.

Přečíst celý článek o zkoušce


14:ZÁŘ

Na tyto klubové podzimní zkoušky (PZ) do Dolních Habartic jsem se přihlásil již dávno společně s minulou PZ. Říkal jsem si, že je prostě letos chci dát a nečekal, že se to podaří hned na prvních. Proto jsem je bral malinko v poklidu a nějak se nechtěl stresovat, vlastně o nic nešlo. No jo, ale to se řekne, že o nic nejde, ale hůře se to udělá. Přece soutěžíme a jsme zde jediný flat, takže stačí dojít v první ceně, klidně s nejmenším možným počtem bodů a titul je doma. Jak jednoduché, že? Jenže na zkouškách není nikdy nic jednoduché. S postupem času a několika zvládnutých disciplínách nervozita v týmu narůstala. Jedna vlečka za námi a tak i zde to bylo na dobré cestě. No jo, jenže pak přišel marking. Bela ho krásně ustála, ale pak z nějakého důvodu odbočila ze své ideální cesty k aportu a bylo to. Muselo jí tam něco hodně zavonět do čumáku, protože to byl obrat na místě. Marking tedy za 2 a teleport do II. ceny byl na světě. Nyní jen zbývala vlečka králíka a tu Bela pro změnu udělala výborně. Takže opět s vysokým počtem bodů 175 jsme se umístili v II. ceně. Ale co, je to jen zkouška a těch nás ještě čeká.

Soudcovská tabulka ze zkoušek ke stažení zde


31:SRP

Po minulém menším úspěchu jsem Belu opět přihlásil na klubové podzimní zkoušky (PZ) do Těškova, okr. Rokycany. Přece jen vůbec neuškodí si opět vyzkoušet vlečky na ostro a poučit se z minulých chyb . Tentokrát jsem nenechal při markingu nic náhodě a na disciplínu přišel až po "usazení" rozhodčích. Bela byla v tomto ohledu v pohodě a zvládla to. Ostatní šlo také dobře a dokonce jsme neměli problém ani s vlečkami. Nakonec jsme PZ udělali v I. ceně a to jsem byl moc rád. Jelikož na zkouškách bylo více flatů, o kterých jsem neměl průběžné zprávy, vůbec jsem netušil, jak dopadneme a zda získáme i titul. Osobně jsem v to moc nevěřil a proto jsem byl vážně překvapen, když se to podařilo a další titul CACT byl náš. Skvělé, Belo díky.

Soudcovská tabulka ze zkoušek ke stažení zde


29:ČEN

Druhý den poháru se konal ve znamení klubové podzimní zkoušky (PZ). Podzimky navštěvujeme "rádi", protože je zde naše "oblíbená" disciplína, a to je vlečka. Bela je dost rychlá a proto velice často spíše dohledává, než jde v klidu po stopě. To je prostě úděl její hyperaktivity. Bohužel se nám nepodařil marking, kde Bela vystartovalo o jednu sekundu dříve, než měla. Pro mě to bylo velké poučení a vlastně jsem to zkazil celé já. Nastoupil jsem na marking s Belou ještě v době, kdy rozhodčí šel s aportem ke střelci a tak chudák musela koukat, jak jí bažant odchází a v klidu sedět u nohy. Celé se to tedy prodloužilo asi na minutu a Bela to prostě neustála a posledním okamžiku vystartovala. Tím jsme spadli ihned do III. ceny a další snažení bylo více v poklidu. Proto jsem se ani nenervoval před vlečkou, která naopak dopadla výborně. Takže s chladnou hlavou musím Belu moc pochválit za užasný výkon a skoro samé známky 4, teda mimo toho markingu a jedné 3 z vodění. Tak snad příště :-)

Soudcovská tabulka ze zkoušek ke stažení zde


29:ČEN

SZVPTentokrát jsme se s kamarády ze cvičáku vypravili na dvoudenní zkoušky O pohár starosty města Česká Lípa v krásném prostředí obce Manušice. První den začal velmi krásně a Bela na klubové speciální zkoušce z vodní práce retrieverů (SZVP) skončila s plným počtem bodů v I. ceně. Tím se dostala do rozstřelu mezi 4 nejlepší psy, kde skončila na krásném celkovém druhém místě ze všech retrieverů. Titul CACT byl jako krásná tečka za tímto úžasným dnem.

Soudcovská tabulka ze zkoušek ke stažení zde


 << Novinky 2011-2012        << Novinky 2013        Novinky 2015 >>        Novinky 2016 >>

Naposledy změněno neděle, 14 únor 2016 10:02
zpátky nahoru